Gnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes

10-06-2011, 08:36
Bijgewerkt op: 23-04-2025, 14:14
Een heerlijk vullend en voedzaam gerecht. Serveer de gnocchi met gorgonzola als vegetarische schotel of voeg nog prosciutto toe.
Voor 4 personen
- 1 prei
- 1 el olijfolie
- 100 g diepvrieserwtjes
- 25 pijnboompitten
- indien gewenst: 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham)
- 500 g aardappelgnocchi
- enkele plukjes marjolein
- 50 g gorgonzola piccante
Voor de gorgonzolasaus
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 el boter
- 3 dl kippenbouillon
- 250 g mascarpone
- 200 g gorgonzola dolce
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Was de prei en snijd in plakjes. Fruit deze in de olijfolie. Houd apart.
- Blancheer de erwtjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken en houd apart.
- Rooster de pijnboompitten. Bak de prosciutto krokant in een droge pan.
- Maak de saus: fruit de knoflook in de boter. Voeg de kippenbouillon en mascarpone toe. Laat kort inkoken. Roer er de Gorgonzola Dolce onder. Haal van het vuur en kruid naar smaak.
- Kook de gnocchi in gezouten water, laat goed uitlekken en schep onder de saus. Voeg de prei en erwtjes toe, verdeel over 4 borden.
- Werk de gnocchi af met de pijnboompitten, de krokante prosciutto, wat marjoleinplukjes en de gorgonzola piccante.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier