Gnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes

Gnocchi met gorgonzola, prei en erwtjes
© Getty

Een heerlijk vullend en voedzaam gerecht. Serveer de gnocchi met gorgonzola als vegetarische schotel of voeg nog prosciutto toe.

Voor 4 personen

  • 1 prei
  • 1 el olijfolie
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 25 pijnboompitten
  • indien gewenst: 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham)
  • 500 g aardappelgnocchi
  • enkele plukjes marjolein
  • 50 g gorgonzola piccante

Voor de gorgonzolasaus

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 250 g mascarpone
  • 200 g gorgonzola dolce
  • zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Was de prei en snijd in plakjes. Fruit deze in de olijfolie. Houd apart.
  2. Blancheer de erwtjes in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken en houd apart.
  3. Rooster de pijnboompitten. Bak de prosciutto krokant in een droge pan.
  4. Maak de saus: fruit de knoflook in de boter. Voeg de kippenbouillon en mascarpone toe. Laat kort inkoken. Roer er de Gorgonzola Dolce onder. Haal van het vuur en kruid naar smaak.
  5. Kook de gnocchi in gezouten water, laat goed uitlekken en schep onder de saus. Voeg de prei en erwtjes toe, verdeel over 4 borden.
  6. Werk de gnocchi af met de pijnboompitten, de krokante prosciutto, wat marjoleinplukjes en de gorgonzola piccante.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content